Dotterels

Munksten

Sedan slutet på -90 talet har jag fött upp hundar i liten skala. Jag har haft fokus på jaktcocker. Min första avelstik var Meryl Drop Dot "Dotti".

Jag har även fött upp Wachtelhund. Men kommer åter lägga min energi på den rasen som ligger varmast om hjärtat - Jaktcockern!


Mitt fokus har alltid vart hundar som ska jaga under lång tid med bra mentala egenskaper.

Johanna driver Ridkraft Islandshästar här i Övergran. Hon har drivit islandshäst-verksamhet här sedan Islands nationaldag 1991.

Idag finns här mer än 35 islandshästar. Verksamheten består av avel, ridskola, turridning och evenemang som är knutet till islandshästrar.

Jag har jaktcockern närmast mitt hjärta. Jag har haft ett uppehåll under några år av olika anledningar. Men nu är jag på gång tillbaka igen.

Min tidigare stamtik Meryl Drop Dot tränade, jagade och tävlade jag i många år. Hon gav fina valpar som jagade kalasbra. Mitt i den vevan så var det väldigt turbulent i spanielvärlden med Jaktspanielklubben och SSRK i luven på varandra. Jag tröttnade på all klubbpolitik och började med Wachtelhund istället. Stillebäckens Emilia blev "Bästa unghud i väst" och fick nästan 70/72 poäng på unghundsprov. Emilia gav en fin kull med väldigt duktiga valpar. Men fågelhundsjakten är mer min jakt. Så jag har prövar några stående hundar. Men...Jaktcocker är jaktcocker. Så nu är det dags igen!

I Väntans tider...


Just nu sitter vi och väntar på att Eventide´s Kimi Kickapoo ska valpa. Vi hoppas på att vi kan få en ny stamtik till vår kennel ifrån Elisabeth Persson´s uppfödning. Håll tummarna med oss :).

AdressKjell & Johanna Munksten Övergrans Kyrklväg 6c 74693 Bålsta Sweden